Galéria

Tekintse meg képeinket!

Szüreti napok 2010


2010. szeptemberében megrendezésre kerülő „Kiskőrösi szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok” egyik népszerű programja a Kutyaszépség verseny. Szervezésében és lebonyolításában lelkesen vettünk részt a MEOE helyi szervezetének kérésére.

Sajnos üröm volt az örömben, hogy a meghirdetettől jóval később kezdődhetett a program- /nem rajtunk múlt/- az előttünk lévő program csúszott. Állatbarát alapítvány lévén nem kis bosszúságot okozott számunkra, hogy végig kellett néznünk amint a „gazdinak”megfelelni akaró kutyusok autót húznak, szerintünk teljesen értelmetlenül. Felmerül a kérdés: vajon ez nem állatkínzás? - tény, hogy szépek, jól tápláltak ezek a kutyusok, de nem látszott a szemükben csak boldogtalanság, mintha az egész világ fájdalmát húznák. Munkakutyák- mondhatnánk- igen, de állatvédő szemmel nézve akkor is értelmetlen emberi hivalkodás. Ugyanakkor, ha megnézünk egy pulit, amint birkákat terel, vagy a vakvezetőt, ahogy segíti gazdáját,- csillog a szemük- ők is munkakutyák - de értelmes munkát végeznek és ezt ők is tudják.

Miután elkezdődhetett a kutyusok felvezetése a zsűrinek arra kellett koncentrálnia, hogy jól pontozza a szépségeket. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Horváth János a Kiskőrös Város Önkormányzata részéről illetve Ralf Adam Stadlegsfeld polgármestere.

Támogatók: Csali Horgászbolt, Zoltex –Belák Zoltán, dr. Bozi Róber, dr. Utschalott Ferenc, Pétervári doktor Soltvadkertről, Kőrös Tv, Kőrösi Hírek.

Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria Galéria