Nézze meg, és olvassa el Zsömi történetét.

" Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek, s ezt a gyámságot ránk ruházták. "

James Heriot

Rólunk

Alapítványunk 2007 óta működik, semmilyen költségvetési támogatásban nem részesülünk, tevékenységünket adományokból és a felajánlott jövedelemadó 1%-ból finanszírozzuk. Az így összegyűjtött pénzösszeget teljes mértékben céljaink megvalósítására fordítjuk, felhasználását a 7 tagú kuratórium felügyeli.

Minden hónapban összejövünk egyszer, hogy újabb feledatokat jelöljünk ki és értékeljük az elvégzett munkánkat. Alapítványi üléseink nyilvánosak, aki úgy érzi szivesen betekintene életünkbe, elérhetőségeinken érdeklődhet legközelebbi összejövetelünk időpontjáról. -mindenkit szivesen látunk.

A napi teendőket a tagok illetve önkéntes állatszerető emberek látják el, munkájukért anyagi ellenszolgáltatást nem kapnak. Alapítványunkhoz bárki csatlakozhat; szívesen veszünk minden segítséget, legyen az pénzbeli támogatás vagy önkéntes munka, kutyaház, mobil kennel, edények, fa- illetve vasanyag a kutyusok ideiglenes otthonának biztonságosabbá tételéhez. Köszönjük támogatásukat!

Adószámunk: 19550448-1-03
Bankszámlaszámunk: 10102543-56088600-01000004

Alapítók:
Szládek Erika, Hajnal Szilvia, Csengődi István

Kuratórium:
Farkas Irén, Fodor Erzsébet, Gubik Ibolya elnök, Bobek Nóra titkár, Kálóczi Nóra, Tóth Sándor, Marton György

Tagok:
Szabó Brigitta, Bácsiné Raffai Melinda, Bácsi Fanni, Kotlár Károlyné, Kis Anett, Nagy Anna, Szenohradszki Éva, Mokos Viktória, Gál Gyula, Csősz Gábor

Céljaink

A „Megóvlak” Állatbarát Alapítvány célja az állatvédelem, az otthontalan állatok átmeneti gondozása, orvosi ellátása, majd mihamarabb szerető gazdihoz segítése. Fontos célkitűzésünk az állatkínzásokkal szembeni hatékony fellépés.
Ismeretterjesztő programokat szervezünk az állatvédelem, a felelős állattartás témakörében.
Szívesen segítünk a hozzánk fordulóknak az elszökött, elkóborolt kedvenceik megtalálásában.

Együttműködésre törekszünk más állatvédő szervezetekkel, illetve a rendőrséggel, polgárőrséggel. Szeretnénk minél komfortosabbá tenni az állatok átmeneti otthonát, ideiglenes befogadókat keresünk, hogy addig is családban élhessenek, míg végleges gazdihoz kerülhetnek. Jelenleg kutyusokat tudunk elhelyezni, cicákat és más állatokat sajnos nem, de a közvetítésben szívesen segítünk az ajándékozó és a befogadó között.

Az alapítványt népszerűsítő programjainkkal arra is törekszünk, hogy minél többen csatlakozzanak hozzánk, ismerjék meg munkánkat. A hosszú távú cél az, hogy megértsék az emberek a felelős állattartás fogalmát és ne veszélyeztessék mások, főleg a gyerekek és idősek testi épségét felelőtlenül utcára engedett netalán kidobott állataikkal. Fontos tudatosítanunk, hogy az állatok is érző lények, otthonra, biztonságra, gondoskodásra van szükségük. Azon feltételek megteremtésén is dolgozunk, hogy akinek nincs lehetősége állatot tartani, de szívesen sétáltatna, gondozna kutyusokat, azt nálunk megtehesse, szebbé téve ezzel a saját és a kutyusok életét is.

Amennyiben Ön egyetért céljainkkal, kérjük támogassa munkánkat lehetősége szerint, illetve csatlakozzon hozzánk!